Meer groen in huis

Het hebben van verschillende planten in huis is zeer belangrijk. Ze zuiveren de lucht, zorgen voor een ontspannen sfeer en maken de ruimte een stuk gezelliger. Geen wonder dat je in elk huis wel een groen plantje kan vinden! Er zijn echter nog andere manieren om meer groen in huis te hebben naast het toevoegen van plantjes. In deze blog laten wij 5 manieren zien om meer groen in huis te hebben! 

#1. Meer groen in huis met een verticale tuin

Je ziet het steeds vaker in Nederlandse huishoudens: een verticale tuin! Het is een unieke trend wanneer je wanddecoratie wilt toevoegen, maar niet voor een standaard schilderij wilt gaan. Zie het als een levend schilderij! Met een verticale tuin breng je op een leuke manier meer groen in huis met verschillende soorten planten die in een lijst aan jouw muur groeien. Met zoveel groen in huis geef je jouw huis niet alleen een luxe, maar ook biologische uitstraling. Er zijn speciale technieken die helpen de verticale tuin te bevochtigen, waardoor je naast genieten niets meer hoeft te doen! 
Meer groen in huis

#2. Stel een terrarium samen voor meer groen in huis

Planten en glas zijn een betoverende combinatie. Door het glas wordt het frisse groen van de planten versterkt en zullen deze nog meer opvallen. Wil je meer groen in huis, dan is een terrarium iets waar je voor moet gaan. Een terrarium is een glazen fles of pot met kleine plantjes erin: vaak ziet het er uit als een klein stukje bos in een pot. Je hoeft er ook geen groene vingers voor te hebben, de planten hebben geen verzorging nodig! Ze leven namelijk op gerecyclede zuurstof, water en voedingstoffen. Voor meer groen in huis kun je een terrarium kopen, of lekker creatief zijn en er zelf eentje maken! 
Meer groen in huis

#3. Meer groen in huis met een aquarium

Ooit overwogen een aquarium in huis te nemen? Het is een unieke manier om een tropische sfeer en meer groen in huis te nemen! Natuurlijk is het belangrijk dat je eerst wat onderzoek doet naar aquariums en de dieren die erin komen, maar wanneer het eenmaal is opgezet heb je een prachtig stukje groen in huis. De aquarium zal begroeid zijn met prachtige waterplanten, steentjes en als er ook nog mooie vissen in rondzwemmen, heb je een prachtige groene blikvanger in huis. 

#4. Meer groen in huis met miniatuur natuur

Miniatuur natuur, ook wel microgardening. Het is tegenwoordig een onwijs hippe manier om meer groen in huis te halen. In glazen bokalen, in een stolp of zelfs op een lamp kun je net als bij de terrarium een klein ecosysteem maken. Hierbij bouw je kleine landschapjes, waardoor het lijkt alsof je een minituintje op de kast hebt staan. Net als met de terrarium kun je ze kant en klaar kopen, maar je kunt ze ook zelf samenstellen! Het is echter niet zo dat je er verder niet naar om hoeft te kijken, ze hebben namelijk wel licht en water nodig. 
Meer groen in huis

#5. Meer groen in huis met schilderijen

Als laatste kun je meer groen in huis halen met behulp van schilderijen. Zeker wanneer je geen groene vingers hebt, is dit iets dat bij jou zal passen. In onze planten collectie vind je diverse schilderijen van planten en bloemen die perfect zullen hangen aan jouw wand. Wil je meer groen in huis halen met behulp van schilderijen, dan raden wij aan om voor een eyecatcher te gaan. Hang een grote schilderij aan de wand uit bijvoorbeeld de William Morris collectie. De unieke designs van Morris zullen een echte blikvanger zijn in jouw interieur. 
William Morris poster

Hoe zorg jij voor meer groen in huis

En, voor welke methode ga jij om meer groen in huis te halen? Wij zijn ervan overtuigd dat je er iets moois van zult maken. Alvast veel plezier in jouw groenere thuis! Zoek je nog leuke decoraties die passen bij jouw interieur? Ontdek dan hier ons gehele assortiment! 

Tips & tricks